top of page

 

Mistä kaikki alkoi? 

 

Tiesin jo kuusivuotiaana, että minusta tulee kampaaja. Olen aina rakastanut tehdä asioita käsilläni, lapsena tein tanhuesityksiimme letit meille kaikille. Tämä on käsityöläisammatti, johon yhdistyy tutkiminen, kemia, muotoilu ja asiakkaiden palveleminen. Jokaisen ihmisen hiukset ovat erilaiset ja ne vaativat yksilöllistä kohtelua. 

 

Olen myös maskeeraaja ja maalaaja, opiskelin maalaustaidetta sekä Suomessa että Meksikossa. Hiusten kanssa työskentely on minulle taidetta: yhdistelen värejä, veistän, leikkaan ja muotoilen asiakkailleni uuden lookin. Jokainen kampaus ja lopputulos on uniikki, niin kuin siihen johtava prosessikin. 

 

Työskentelin vuosia Lontoossa ja Meksikossa, kunnes asetuin pysyvämmin Suomeen vuonna 2012 koska halusin kasvattaa lapseni täällä. Kuutio gallerian avasin keväällä 2018. Olen aina ollut jollakin tavalla luonnonlapsi, ja planeettamme hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Intoni ekologiseen kosmetiikkaan alkoi, kun aloin tehdä itse luonnonkosmetiikkaa iholle käytettäväksi ja huomasin, että se toimi. Pian aloin kiinnostumaan, miten sen voisi saada toimimaan myös hiusten käsittelyssä. 

 

Matkani uuden konseptin luomiseen alkoi vuonna 2019 kun kouluttauduin ekokampaajaksi. Halusin rakentaa kestävän, terveellisen ja kokonaisvaltaisen kampaamokonseptin. Mahdollisimman puhtaat raaka-aineet ovat yksi avainasia, ne vähentävät ympäristön kemikaalikuormitusta. Tärkeitä tekijöitä ovat myös kierrätys ja jätteiden vähentäminen. Lisäksi haluan tarjota asiakkailleni kokonaisvaltaisen hyvinvointikokemuksen.

 

Tavoitteeni ja filosofiani

 

Haluan olla muuttamassa kauneusalaa kestävämpään ja tiedostavampaan suuntaan, kampaamo kerrallaan. Pyrin minimoimaan omassa toiminnassani ympäristön kuormituksen ja innostamaan myös asiakkaitani luonnonmukaisempaan kauneudenhoitoon. 

 

Se näkyy toiminnassani niin, että olen jättänyt kertakäyttökulttuurin taakseni. Kerään myös leikatut hiukset talteen ja toimitan ne huovutettavaksi ”Hiukkahyvällewww.hiukkahyva.fi , missä niistä tehdään öljyä ympäristöstä suodattavia mattoja. Lanseerasin Hiukkahyvän talvella 2021 tavoitteenani edistää kiertotaloutta kampaamoalalla ja hyödyntää hiuksia ympäristön suojelussa. 

 

Uteliaisuus, havainnointi ja uuden oppiminen ovat minua inspiroivia ja eteenpäin vieviä ominaisuuksia, joita vaalin myös työssäni kampaajana ja taiteilijana. ♥

Kuka minä olen?

Miila Hyökki

 ​

  • Asunut 13 vuotta Englannissa ja Meksikossa

  • Työskennellyt Lontoon boheemeissa huippukampaamoissa, BBC:n televisiostudioissa ja erilaisissa Hollywood-elokuvatuotannoissa

  •  Maskeerannut erikoistehosteita Milla Jovovichin tähdittämään elokuvaan

  •  Tehnyt Alexander MacQueenin muotinäytökseen mallien hiuksia

  • Asiakkaina Chemical Brothersin keulahahmo Tom Rowland, elokuvatähti Gael Garcia Bernal ja monet muut

  •  Opiskellut maalaustaidetta Meksikossa San Carlosin taideyliopistolla ja Helsingin Vapaassa taidekoulussa

  • Pyörittänyt Studio Verteä Kampaamo taidegalleria konseptilla Töölössä.

  • Toiminut Norjan  NRK sport tv:n  Maskeeraja vastaavana.

  • Luo Kuutio galleriassa omaa  zero waste ekokampaamo  konseptiaan.Tekee ihmisiä onnelliseksi uusilla hiuksilla.

42b2107c-0758-4f6c-bfdb-008f4edb9307_edi
bottom of page